Ossentong met rozijnensaus, Vlaamse |
|
1 ossentong soepgroente als prei wortel selderij en peterselie zout 250 g rozijnen 1 l water 250 ml rode wijn 75 g boter 50 g bloem 50 g bruine suiker 2 lepels rode bessengelei |
|
BereidingLaat de schoongemaakte tong zonder keelstuk enkele uren weken in koud water met wat zout en ververs dit enkele malen.Wrijf de tong goed af met keukenpapier. Leg in een pan een dikke laag van de grofgesneden soepgroenten, daarop de tong, wat zout en 1 liter water. Laat de tong zo 2 uur koken. Spoel de tong dan meteen af onder de koude kraan en pel het vel eraf. Houd de tong warm. Zeef de bouillon. Week inmiddels de rozijnen in de wijn. Smelt de boter (houd een klontje achter), roer de bloem erdoor en laat lichtbruin kleuren. Voeg de week-wijn toe, roer de massa glad en voeg al roerend ½ liter van de tongbouillon toe. Voeg dan suiker en rozijnen toe en laat zachtjes 10 minuten doorkoken. Voeg dan de bessengelei toe en breng de saus op smaak. Snij de tong in dikke plakken, schep er wat saus over en serveer de rest van de saus er apart bij. NotitiesVan het Vlaamse platteland. |
Home > Recepten