Home > Recepten

Xuong nuong xa (Vietnamese spareribs met sereh)

1250 g spareribs

8 tenen knoflook geplet

2 gehakte sjalotjes

2 theelepels peper

2 theelepels zout

3 lepels suiker

2 lepels nuoc mam

1 lepel droge witte wijn

2 theelepels gedroogde gemalen sereh

1 lepel slaolie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Barbecue; Vietnamees
  • Bereidingstijd: 3 uur-1 nacht marineren
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Trek het dunne vlies van de spareribs, gebruik eventueel een mesje om hardnekkige plekken los te snijden. Snij zoveel mogelijk vet weg en snijd de ribbetjes tussen de botten van elkaar los.

Stamp knoflook, sjalot, peper en zout fijn en roer suiker, vissaus, wijn, sereh en olie erdoor.

Leg de ribbetjes in 1 laag in een ondiepe schaal en marineer ze 3 uur bij kamertemp of een hele nacht in de koelkast.





Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de ribbetjes in een grote braadslee en rooster in 30 minuten knapperig donkerbruin bovenin de oven.

Notities

Kan ook onder de grill, en volgens mij ook van de barbecue.