Home > Recepten

Zuurvlees 2

500 g runderpoulet

300 g uien of meer

3 lepels appelstroop

3 a 4 lepels azijn

zout

peper

water



REACTIE OP DIT RECEPT: Wij maken dit ook vaker, maar bij ons gaat er nog suiker in (50 gr./kilo vlees), laurierblad (4/kilo) en kruidnagels(ook 4/kilo).

Ook lekker om wat koekkruiden erbij te doen. Je kunt natuurlijk ook echte peperkoek gebruiken.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Nederlands (Limburg)
  • Bron: nl.culinair

Bereiding

Braad het vlees op hoog vuur aan totdat het goed bruin is. Neem het uit de pan en bak in het restant boter de uien aan, totdat ze glazig zijn.

Leg het vlees er weer bij, en vul zoveel water erbij dat alles flink onder staat.

Voeg azijn,stroop zout en peper erbij en laat alles minstens 3 uur stoven.

Het vlees moet erg goed gaar zijn.

Als alles gaar is eventueel binden met maïzena.



REACTIE:

Eigenlijk moet het vlees langere tijd in de azijn liggen. We gebruiken ook meer azijn (300 ml op een kilo vlees).

Ruim een uur stoven is in principe lang genoeg, maar langer is lekkerder.

Je kunt ook gewoon eerst de uien aanbakken en dan gewoon het vlees erbij.

Notities

'Hier een echt Limburgs recept voor zuurvlees.

Traditioneel wordt dit vrijwel uitsluitend bij patat gegeten.

Ik weet alleen geen hoeveelheden, daar dit een familierecept is dat van moeder op dochter gaat. Alles dus naar smaak toevoegen!!'



REACTIE:

Zuurvlees is ook heerlijk bij wortelrats (=stamppot).

Een dag later is het nog lekkerder! Meestal maken we een ketel van 2 kilo vlees, en wat over is in porties in de diepvries.