Home > Recepten

Reebiefstukjes met wildsaus

380 ml gevogeltefond

1 dl droge rode wijn

1/2 dl rode port

125 ml slagroom

zout

peper

8 plakjes katenspek

8 reebiefstukjes a 50 g

40 g boter

2 takjes peterselie

keukengaren
  • Omschrijving recept: Wildgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Allerhande

Bereiding

(Voorbereiden kan dag van tevoren): breng wijn, port en fond aan de kook en laat op hoog vuur 20 minuten inkoken tot 1.5 dl. Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.

Halveer het spek in de lengte en wikkel rond elk biefstukje 2 plakjes spek om de rand, bind met keukengaren.

Zet biefstuk en saus tot gebruik in de koelkast.





(Bereiden): laat de biefstuk 30 minuten op kamertemp komen.

Verwarm de oven voor op 175°. Verwarm 4 borden voor.

Snij 20 g boter in kleine blokjes en zet in de koelkast.

Verhit de rest van de boter in de koekenpan en laat goed heet worden. Bak de biefstukjes 1 minuut en keer halverwege. Haal uit de pan en bestrooi met zout en peper. Doe in de schaal en zet 5 minuten in de oven.

Schenk ¾ deel van het bakvet uit de pan en roer de saus door het bakvet, roer alle aanbaksels los en laat 2 minuten op hoog vuur inkoken.

Klop één voor één de klontjes boter erdoor en laat de saus niet meer koken.

Verdeel de saus over de borden, leg op elk bord in de saus 2 biefstukjes en garneer met een toefje peterselie.

Benodigdheden

Voor een ovenschaal van 20 cm lang.