Home > Recepten

Kroketten, Antilliaans

500 g mager rundergehakt

500 g tarwemeel

1 struik bleekselderij

340 ml gevaporiseerde melk Friesche Vlag

1 klein flesje maggi

3 eieren

paneermeel

0,66 pakje boter

5 grote uien

2 a 3 madam jeanet



In plaats van het gehakt kunt u gekookte, geplozen kip gebruiken.
  • Omschrijving recept: Kroketten; Rundvleesgerechten; Antilliaans
  • Aantal Porties: 50
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de uien, de bleekselderij (met blad en al) en de pepers met de keukenmachine fijn en voeg daarbij de maggi toe.

Smelt de boter in een pan (laat hem niet bruin worden) en voeg daarna de gemalen groenten toe.

Breng het geheel aan de kook en voeg dan de melk toe.

Breng het opnieuw aan de kook en laat het ± 10 minuten op een laag pitje doorkoken.

Spoel intussen het gehakt in een zeef onder een straal koud water, zodat het los komt en voeg het daarna in de pan bij de rest.

Meng er, als het geheel gaar is, het tarwemeel door (dit gaat goed met een mixer met een paar deeghaken).

Neem de pan van het vuur en dek hem af met huishoudfolie om velvorming te voorkomen.

Kluts, als alles is afgekoeld, de eieren en draai van het deeg croquetten (Arubaanse croquetten zijn dunner dan de standaard Nederlandse croquet: ± 2/3 dikte).

Haal ze door het geklutste ei en daarna door het paneermeel en bak ze in frituurolie of -vet.