Bang Phoug Tom (Vietnamese hapjes op kroepoek) |
|
125 g kogelbiefstuk of haasbiefstuk 1 lepel vissaus 1 theelepel sesamolie 1 theelepel maïzena 1 teen knoflook 1 theelepel serehpoeder zout peper kroepoek ouwel pinda's met vlies bosui 2 lepels olie |
|
BereidingSnijd 125 gr (licht ingevroren) malse kogel- of haasbiefstuk in heel dunne plakjes.Roer een marinade van 1 eetlepel vissaus (toko), 1 theelepel sesamolie, 1 theelepel maïzena, 1 teen knoflook uit de pers, 1 theelepel serehpoeder en wat zout en peper. Schep de plakjes biefstuk erdoor en laat ze 3 uur afgedekt en koel in de marinade staan. Beleg voor elk plakje biefstuk een kleine kroepoek met een stukje ouwel (Baukje). Hak wat vliespinda's grof en snijd een bosuitje met groen in ringetjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de plakjes biefstuk hierin op hoog vuur 2 minuten; keer ze eenmaal om. Leg op elk kroepoekje een stukje biefstuk en bestrooi met pinda's en bosuiringetjes. Serveer direct. |
Home > Recepten