Home > Recepten

Falafel 03

300 g kekererwten

1 ui

1 teen knoflook

1/2 bosje koriander of peterselie

2 theelepels ketumbar

1 theelepel djinten

zout

peper

2 lepels bloem

2 theelepels bakpoeder

olie

4 lepels halvanaise of mayonaise voor de saus

8 lepels yoghurt voor het sausje

2 theelepels mosterd voor het sausje

2 a 3 teentjes knoflook voor de saus

zout voor de saus

peper voor de saus

12 pitabroodjes

1/2 kropje ijsbergsla in reepjes

1/2 komkommer in blokjes

3 tomaten in blokjes
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Marokkaans

Bereiding

Week de erwten een etmaal in koud water.

Snipper ui en knoflook.

Laat de erwten uitlekken en pureer ze met ui, knoflook en koriander. Voeg djinten, zout, peper, bloem en bakpoeder toe. Zet ½ uur in de koelkast.

Vorm walnootgrote balletjes, Verhit de olie tot 175° en frituur de balletjes in porties 2-3 minuten.

Roer de ingredienten voor het sausje door elkaar.

Verwarm de broodjes en vul met de rauwkost, enkele balletjes en de saus.