Falafel 03 |
|
300 g kekererwten 1 ui 1 teen knoflook 1/2 bosje koriander of peterselie 2 theelepels ketumbar 1 theelepel djinten zout peper 2 lepels bloem 2 theelepels bakpoeder olie 4 lepels halvanaise of mayonaise voor de saus 8 lepels yoghurt voor het sausje 2 theelepels mosterd voor het sausje 2 a 3 teentjes knoflook voor de saus zout voor de saus peper voor de saus 12 pitabroodjes 1/2 kropje ijsbergsla in reepjes 1/2 komkommer in blokjes 3 tomaten in blokjes |
|
BereidingWeek de erwten een etmaal in koud water.Snipper ui en knoflook. Laat de erwten uitlekken en pureer ze met ui, knoflook en koriander. Voeg djinten, zout, peper, bloem en bakpoeder toe. Zet ½ uur in de koelkast. Vorm walnootgrote balletjes, Verhit de olie tot 175° en frituur de balletjes in porties 2-3 minuten. Roer de ingredienten voor het sausje door elkaar. Verwarm de broodjes en vul met de rauwkost, enkele balletjes en de saus. |
Home > Recepten