Pangsit goreng 02 |
|
175 g patentbloem 25 g maïzena zout 1 eiwit bloem 100 g gepelde garnalen 100 g varkensgehakt 2 tenen knoflook 2 lepels zeer fijngesnipperde prei selderij 1 lepel zeer fijngehakte bieslook 1 ei sojasaus peper ve-tsin zout frituurvet |
|
BereidingZeef bloem, zout en maizena in een kom.Knip het eiwit los in een kommetje en roer er 4 lepels koud water door. Niet kloppen! Maak van het bloemmengsel en zoveel eiwit als nodig is een glad, vrij stevig deeg. Bebloem een werkblad en rol het deeg uit tot een gelijkmatige, zeer dunne deeglap. Snij er lapjes van van 10 x 10 cm. Doe dit eventueel in gedeeltes als er te weinig ruimte is. Spoel een doek uit in koud water en wring goed uit, leg de lapjes erop en bedek met een andere vochtige doek. Snij de garnalen in heel kleine stukjes. Roer door het gehakt met de knoflook, prei, selderij en bieslook. Klop het ei los en meng er genoeg door, tot het een stevig mengsel is. Voeg naar smaak soja, zout, peper en ve-tsin toe. Verdeel het mengsel in evenveel deeltjes als er lapjes zijn. Rol met bebloemde handen balletjes. Leg op elk lapje een balletje. Sla een zijde van het lapje over het balletje en plak de andere zijde erop vast met water. Vouw de korte zijde er naar achteren overheen en laat 30 minuten onder een vochtige doek rusten. Verhit het vet, het mag niet dampen. Bak de pangsit met 2 tegelijk gaar en mooi gekleurd. Leg op vetabsorberend papier. NotitiesServeren met gembersaus |
Home > Recepten