Home > Recepten

Panzarotti (Italiaanse kaassouflé's)

300 g bloem

1/2 dl olijfolie

2 dooiers

zout

250 g Mozzarella

4 a 5 lepels geraspte Parmezaan

2 eieren

100 g salami of ham (eventueel)
  • Omschrijving recept: Kaasgerechten; Borrelhapjes; Italiaans

Bereiding

Meng in de foodprocessor 300 g bloem, ½ dl olijfolie, 2 dooiers, wat zout en een lepel lauwwarm water tot een glad soepel deeg.

Laat ½ uur rusten, rol zeer dun uit en steek er rondjes uit met een doorsnee van 7 cm.

Snij 250 Mozzarella in kleine dobbeltjes of rasp grof. Meng met 4-5 lepels geraspte Parmezaanse kaas en 2 eieren en eventueel 100 g fijngesneden salami of ham.

Leg op elk rondje een bergje kaasmengsel, vouw dubbel en druk de randen op elkaar met een vork.

Frituur de halve maantjes.