Home > Recepten

Tofu, pikante met sinaasappel gearomatiseerde

1 kg tofu

3 lepels arachidisolie

10 gedroogde Spaanse rode pepertjes

500 g uiringen

4 lepels sinaasappelrasp

2 tenen knoflook

4 lepels Shaoxing rijstwijn of droge sherry

4 lepels donkere sojasaus

1 theelepel vijfkleurenpeper of zwarte peper

4 theelepels suiker

8 theelepels sesamolie
  • Omschrijving recept: Vleesvervangers; Borrelhapjes; Fusion
  • Bron: Ken Hom - Op reis met de wok

Bereiding

Snij de tofu in blokjes van 2 x 2 cm en laat op keukenpapier ½ uur uitlekken.

Doe de arachidisolie in de wok en als die begint te walmen, bak de pepertjes dan 20 seconden. Schep ze naar de zijkant, draai het vuur laag en bak de tofu rondom bruin. Schep alles op keukenpapier en laat uitlekken.

Roerbak ui, sinaasappelschil en knoflook 3 minuten tot de ui glazig is. Blus af met rijstwijn/sherry en de sojasaus en bestrooi met peper en suiker. Doe de tofu terug en warm 3 minuten door. Besprenkel met de sesamolie en schep goed om.

Meteen serveren.