Home > Recepten

Pinda-gemberballetjes, pittig

1 teen knoflook

1 lepel gehakte gemberwortel

1/4 theelepel kuncit

1 theelepel suiker

1/2 theelepel zout

1 theelepel chilisaus

2 theelepels vissaus of sojasaus

2 lepels gehakte koriander

sap van 1/2 limoen

125 g gare langkorrelrijst

50 g gehakte ongezouten pinda's

1.5 dl frituurolie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 16

Bereiding

Stamp knoflook, gember en kuncit tot een pasta. Doe zout, suiker, chilisaus, vis- of sojasaus, koriander en citroensap erbij. Doe ¾ van de rijst erbij en stamp tot een glad plakkerig mengsel. Schep de rest van de rijst erdoor.

Vorm met natte handen 16 balletjes. Rol die door de gehakte pinda's.

Verhit de olie en frituur de balletjes met een paar tegelijk tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Notities

Lekker met een frisse groene salade, voorgerecht of borrelhapje