Pinda-gemberballetjes, pittig |
|
1 teen knoflook 1 lepel gehakte gemberwortel 1/4 theelepel kuncit 1 theelepel suiker 1/2 theelepel zout 1 theelepel chilisaus 2 theelepels vissaus of sojasaus 2 lepels gehakte koriander sap van 1/2 limoen 125 g gare langkorrelrijst 50 g gehakte ongezouten pinda's 1.5 dl frituurolie |
|
BereidingStamp knoflook, gember en kuncit tot een pasta. Doe zout, suiker, chilisaus, vis- of sojasaus, koriander en citroensap erbij. Doe ¾ van de rijst erbij en stamp tot een glad plakkerig mengsel. Schep de rest van de rijst erdoor.Vorm met natte handen 16 balletjes. Rol die door de gehakte pinda's. Verhit de olie en frituur de balletjes met een paar tegelijk tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. NotitiesLekker met een frisse groene salade, voorgerecht of borrelhapje |
Home > Recepten