Poo pia tord (Thaise loempiaatjes) |
|
3 gedroogde Chinese champignons 350 g gehakt half-om-half 3 lepels zonnebloemolie 3 a 4 teentjes knoflook 2 sjalotjes 2 lente-uitjes 150 g geraspte winterwortel 100 g bamboescheuten in reepjes 5 lepels nam pla 1 lepel oestersaus 1 lepel lichte sojasaus 1 lepel donkere sojasaus 100 g taugeh of alfalfa loempiavellen 1 l frituurolie |
|
BereidingWeek de champignons 15-20 minuten in iets heet water, knijp ze daarna iets uit en verwijder de steeltjes. Snijd in kleine stukjes.Haal het gehakt iets uit elkaar met een vork. Verhit de olie en roerbak het gehakt iets goudbruin, draai dan het vuur laag. Snipper knoflook, lente-ui en sjalotten. Roerbak ze met champignons, wortel en bamboe op hoog vuur met het gehakt gedurende 1 minuut. Doe de sojasauzen, vissaus en oestersaus erbij. Verwarm tot het kookpunt en laat op laag vuur 2 minuten inkoken. Giet vervolgens alle vloeistof weg. Laat de vulling afkoelen. Hak de taugeh in kleine stukjes en meng erdoor. Snij de loempiavellen in stukken van 18 x 18 cm en schep op elk vel een lepel vulling, strijk die iets glad en vouw tot loempiaatjes. Dichtplakken met eigeel of water. Frituur de loempia's in enkele minuten goudbruin en gaar. NotitiesLekker met pikante of frisse saus |
Home > Recepten