Prataad Lom (garnalenloempia's) |
|
20 middelgrote ongepelde garnalen 1 theelepel gekneusde korianderwortel 1 theelepel gekneusde knoflook 1/4 theelepel peperkorrels 50 ml vissaus 20 dunne loempiavellen frituurolie |
|
BereidingPel de garnalen, maar laat de staarten zitten en doe ze in een smalle kom.Stamp de korianderwortel, de knoflook en de peperkorrels in een vijzel tot alles goed fijn is. Voeg de vissaus toe en meng alles goed door elkaar. Giet het mengsel over de garnalen en laat ze 5 minuten marineren; keer ze een keer om, om voor een gelijke verdeling te zorgen. Wikkel iedere garnaal in een loempiavelletje en plak de zijkanten met een beetje water vast. Verwarm de olie in een wadjan tot ze begint te roken en bak de garnalen goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. NotitiesSojasaus, chilisaus of pruimensaus erbij serveren |
Home > Recepten