Home > Recepten

Salmon bites in ginger sauce

2 theelepels ketjap manis

1 theelepel balsamico-azijn

1 theelepel vloeibare honing

1/2 theelepel maïzena

3 cm gember

2 bosuitjes

225 g zalmfilet

2 lepels olie

0.33 komkommer

12 cocktailprikkers
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Borrelhapjes; Amerikaans
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Meng ketjap, azijn, honing en maïzena door elkaar.

Snij de gember in dunne reepjes.

Snij de bosui in stukken van 3 cm en snij in de lengte in reepjes.

Snij de zalm in 12 stukken.

Verhit de olie, bak de zalm 4 minuten en keer halverwege voorzichtig om.

Voeg gember en bosuireepjes toe.

Roer het ketjapmengsel door en voeg toe.

Laat op laag vuur de zalm 2 minuten in de saus verwarmen, af en toe voorzichtig roeren. Laat de zalm afkoelen.

Snij de komkommer in 12 plakjes, leg de zalm met aanhangende saus op de komkommer en steek met een prikker vast.