Home > Recepten

Saucijzenbroodjes 1

3 sneetjes witbrood (zonder korst)

3 eetlepels slagroom

250 g kalfsgehakt

zout

versgemalen peper

1 snufje foelie

1 eetlepel verse kruiden

250 g bladerdeeg

1 ei



Om te zorgen dat de gehaktvulling van de saucijzenbroodjes 'luchtiger' wordt, kunt u de panade (mengsel van brood en room) vervangen door 2 eetlepels soezendeeg.
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Borrelhapjes
  • Bereidingstijd: 1u35
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Verkruimel voor de vulling het brood en meng dit in een kom met de slagroom, laat het 10 minuten weken. Vermeng het gehakt met het broodmengsel, zout, peper, foelie en kruiden. Vorm 10 rolletjes van 8 cm lengte van het gehakt en leg ze een halfuur afgedekt in de koelkast.

Rol het bladerdeeg uit tot een 3 mm dikke lap. Snijd hiervan lapjes van 10x8 cm. Leg midden op elk deeglapje een gehaktrolletje; aan de boven- en onderkant moet wat deeg vrij blijven. Bestrijk een kant van het deeg met water en sla de andere kant eroverheen. Druk de randen licht aan. Laat de saucijzenbroodjes een kwartier op een koele plaats rusten.

Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg de saucijzenbroodjes op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de broodjes ermee. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de saucijzenbroodjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin.

Leg de saucijzenbroodjes op een verwarmde schaal en serveer ze direct.