Spring Rolls (mini loempia's) |
|
250 g varkensvlees of kippenvlees 1 ui 1 wortel 50 g taugeh 50 g champignons 40 g mihoen 50 g tahoe of tofu 2 eieren zout peper 1 theelepel suiker 2 lepels oestersaus 15 velltjes rijstpapier of pangsitvellen |
|
BereidingHak vlees,ui,wortel,tauge en champignons fijn.Week (of zie verpakking) de rijstvermicelli en snij fijn. Snijd de tahu klein. Schep in een kom doorelkaar. Roer de eieren los met wat zout,peper,suiker en oestersaus. Schep het mensel door het vlees-groente mensel. Leg de velletjes uit en verdeel het mensel erover. Rol op en maak er rolletjes van.Maak de randjes nat met wat water om goed te plakken. Frituur de loempia's in heet (180 graden) vet of olie goudbruin. NotitiesJe kent ze vast wel, bij ons bekend als Vietnamese loempia's. Zeer geliefd in Azie.Nog lekkerder als je ze zelf maakt! |
Home > Recepten