Garnalenhapjes met kokos, Thais |
|
350 g ongekookte garnalen 100 g varkensgehakt 1.5 theelepel zout 1 theelepel peper 4 lepels fijngesneden bosui 3 lepels klapper 3 theelepels lichte sojasaus 2 lepels oestersaus 1.5 lepel sinaasappelrasp 1.5 theelepel madras currypasta 1.5 theelepel suiker 250 g wontonvelletjes 6 dl olie om te frituren |
|
BereidingPel de garnalen en hak ze grof. Meng ze met gehakt, zout en peper. Voeg de rest van de ingredienten (behalve olie en wontonvellen) toe en zet minstens 20 minuten afgedekt in de koelkast.Schep een lepel vulling op een wontonblaadje. Bestrijk de randen met water en vouw het deeg om de vulling. Druk de randen aan de bovenkant tegen elkaar dicht, zodat het op een klein gevuld zakje lijkt. Verhit de frituurolie tot de damp eraf slaat en bak de wontons met niet teveel tegelijk in 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. |
Home > Recepten