Home > Recepten

Visballetjes, Thais 2 (of kipballetjes)

500 g kabeljauwfilet

1 lepel kerrie

1 lepel paprikapoeder

2 lepels nam pla

2 eieren

15 blaadjes basilicum

rasp van 1 limoen

frituurolie



Thaise kipballetjes: bereid deze als Thaise visballetjes, maar vervang de kabeljauw door gekookte kipfilet, de vissaus door kokosmelk en de basilicum door 2 eetlepels fijngehakte koriander.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Kipgerechten; Borrelhapjes; Thais
  • Aantal Porties: 30
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maal de vis, kerrie, paprikapoeder, vissaus, eieren, basilicum en de limoenschil fijn en draai van dit mengsel kleine balletjes.

Verhit de frituurolie tot 190°C en frituur in de hete olie ± 6 visballetjes tegelijk 3-4 minuten.

Notities

Serveren met pikante chilisaus.