Tom tai chanh (garnalenrolletjes koriander/pinda's |
|
nuoc cham 500 g gepelde garnalen 125 ml witte azijn zout 1 fijngesneden ui 1 fijngesneden teen knoflook 1/2 theelepel gedroogde chilivlokken 1/2 theelepel suiker 4 theelepels nuoc mam 1 lepel limoensap 8 ronde rijstvellen van 25 cm 2.5 lepels gehakte pinda's 2.5 lepels gehakte koriander 2.5 lepels gehakte munt |
|
BereidingHalveer de garnalen in de lengte.Week de garnalen 5 minuten in azijn met zout. Druk ze dan uit. Meng de garnalen met ui, knoflook, chilivlokken, suiker, vissaus en limoensap en meng. Dek de kom af en marineer 2 uur in de koelkast tot de garnalen ondoorschijnend zijn geworden. Bereid, als de garnalen klaar zijn, de rijstvellen: bestrijk een kant van een vel royaal met water en spreid de vellen naast elkaar uit. Na 2 minuten zijn ze zacht en plooibaar. Als stukken nog hard en doorzichtig blijven, bestrijk ze dan nogmaals met water. Leg 1/8 deel garnalenmassa op een rijstvel op 3 cm van de rand. Strooi er wat pinda's, koriander en munt over en vouw de zijkanten over de vulling. Rol het geheel op tot een compact rolletje van 15 cm lang. Doe dit met alle vellen. Snijd voor serveren doormidden en serveer met de nuoc cham apart erbij. |
Home > Recepten