Home > Recepten

Tomaten-fetakaaspakketjes

400 g feta

1 theelepel fijngesneden verse tijm

2 eetlepels fijngesneden verse basilicum

zout

versgemalen peper

8 vleestomaten

1 prei

olijfolie extra vierge



Koop voor dit gerecht tomaten met echt stevig vruchtvlees.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Grieks
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Snijd de feta in blokjes van 4 cm. Bestrooi ze met de kruiden en zout en peper. Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de kern.

Snijd het donkergroene deel van de prei af. Was het lichtgroene deel en snijd dit in lange, dunne repen. Blancheer de preirepen heel kort in kokend water en dompel ze direct in ijswater.

Verdeel de fetablokjes in de helft van de tomatenpartjes, leg er een tweede partje overheen en bind de pakketjes met een preilintje vast. Besprenkel het geheel royaal met olijfolie.

Bekleed een platte schaal met slablaadjes of ezelsoren en zet de pakketjes erop.