Home > Recepten

Tsj'oen-tsjoean (Chinese loempia's)

50 g taugeh

sjalotgroen

50 g bamboescheuten

4 a 5 chinese champignons

1 lepel oestersaus

1 lepel ketjap

1 theelepel suiker

1 lepel gembersap

vijfkruidenpoeder

8 a 10 loempiavellen

frituurolie

200 g mager varkensvlees

100 g garnalen

1 ui

1 teen knoflook
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Garnalengerechten; Loempia's; Chinees

Bereiding

Snij 200 g mager varkensvlees in zeer dunne reepjes. Hak 100 g garnalen fijn. Snipper een ui en pers er een teentje knoflook boven uit. Hak 50 g taugeh in stukjes. Snij het groen van een sjalot in stukjes. Snij 50 g bamboescheuten in sliertjes. Snij 4-5 chinese champignons in stukjes.

Bak ui en knoflook, voeg sjalotgroen, bamboe en taugeh toe, haal alles uit de pan. Roerbak garnalen, vlees en champignons, doe het groentemengsel er weer bij.

Doe er 1 lepel oestersaus, 1 lepel ketjap, 1 theel. suiker, 1 lepel gembersap en vijfkruidenpoeder bij, roerbak nog even.

Over 8-10 deegvellen verdelen, vouw er loempia's van en frituur ze.

Notities

Gegeten op 25-11-2000