Home > Recepten

Zalmkroketten 1

500 g gare aardappels in blokjes

50 g boter

1 lepel citroensap

2 lepels gehakte peterselie

2 lepels gehakte dille

2 lepels gehakte dragon

zout

peper

250 g zalmfilet

100 g gerookte zalmsnippers

3 lepels bloem

1 ei

4 lepels paneermeel

frituurolie

bosui

1/2 deel mayonaise

1/2 deel dikke yoghurt

gehakte peterselie

chilisaus
  • Omschrijving recept: Kroketten; Visgerechten; Magnetron
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Pureer de aardappelblokjes met de boter, kruiden, zout en peper.

Pocheer de zalm in water met wat zout tegen de kook in 5 minuten gaar en laat uitlekken, of zet afgedekt 3 minuten op 500 watt en laat nagaren.

Verbrokkel de gare zalm met een vork en snij de gerookte zalm klein. Schep alle zalm door de aardappelpuree en laat goed afkoelen.

Doe de bloem in een diep bord, klop in een ander bord het ei los met een paar druppels water en doe het paneermeel in een derde bord.

Vorm 12 kroketjes van het zalmmengsel en rol achtereenvolgens door bloem, ei en paneermeel.

Leg tot gebruik naast elkaar op een schaal in de koelkast of vries ze in.

Verhit de olie en bak de kroketten met een paar tegelijk in enkele minuten goudbruin, laat op keukenpapier uitlekken.

Garneer met in kwastjes gesneden bosui.

Maak er een sausje bij van ½ mayonaise, ½ dikke yoghurt, gehakte peterselie en Chilisaus.



Kan ook in de magnetron