Zucchine (courgettes) (Antipasti uit de Marche) |
|
courgette olie zout olijfolie azijn 1 lepel basilicum chilipeper peterselie knoflook |
|
BereidingSnij de courgette in plakjes van ˝ cm, strooi er zout over.Schenk een laag olie in de koekenpan (genoeg om de plakjes in te dompelen) en bak de plakjes in 2-3 minuten lichtbruin. Uitlekken en afkoelen. Maak een marinade van olijfolie, azijn, 1 lepel basilicum, chilipeper, peterselie en knoflook, schenk over de plakjes en zet een paar uur koel weg. NotitiesUit de herberg van Pippo en Gabriella in Sant'Angelo in Pontano. De ingredienten worden niet gekocht, maar gezocht, het vlees wordt zelf geslacht of van jagers betrokken.Antipasti worden koud geserveerd. Serveer bij antipasti ook plakken gerookte ham, paté, meloen, zwarte olijven met olijfolie en venkelzaad en in olie gaargesmoorde paprika (op smaak gebracht met peterselie en knoflook). |
Home > Recepten