Brood, Armeens |
|
1350 g gezeefde bloem 300 ml melk 50 g boter 25 g reuzel 25 g verse gist 1 theelepel bruine suiker 2 lepels sesamzaad 2 lepels zonnebloempitten 2 eieren 1 lepel komijn 1 lepel fijngehakte walnoten 1 lepel grofgemalen zwarte peper gesnipperd wijnruitblad |
|
BereidingVerhit de melk, roer er boter en reuzel door. Koel af tot lauw. Verkruimel de gist in wat warm water met de suiker en laat staan tot het schuimt.Meng bloem, sesam en zonnepitten, meng met de gist en het melkmengsel en 600 ml lauw water tot een deeg, laat 45 minuten rijzen. Nogmaals kneden en 3 platte broden maken. Meng de overige ingredienten en smeer erover. Doe 15 minuten in de oven (stand 7), dan 30 minuten op stand 4. |
Home > Recepten