Home > Recepten

Ciabatta 5

20 g verse gist of 10 g gedroogde gist

2 theelepels suiker

340 ml handwarm water

600 g amerikaanse tarwebloem = harde bloem

2 theelepels zout

2 teentjes knoflook

2 lepels kappertjes

4 lepels olijfolie
  • Omschrijving recept: Brood; Italiaans
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Los de gist op in wat warm water met de suiker.

Doe de bloem, zout, knoflook en kappertjes in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en doe er het gist/water-mengsel in. Meng met een klein beetje bloem en laat schuimen.

Doe het resterende warme water erbij met de olijfolie en kneed tot een deeg. Neem een schone plastic zak of een schone kom en vet in met wat olijfolie. Doe hierin het deeg en laat op een warme plaats in volume verdubbelen.

Vorm het deeg in twee langwerpige platte broodjes en bedek met een theedoek. Laat 45 minuten rijzen. Maak met de vingertoppen kuiltjes in het brood en besprenkel met olijfolie en eventueel wat grof zeezout.

Bak circa 20 minuten in een hete oven (220).