Home > Recepten

Ciabatta 6 van V&D

1 kg bloem

25 g fijn bakkerszout

20 g fijne bakkerssuiker

42 g verse gist

25 ml olijfolie

500 ml water

basilicum

zwarte olijven
  • Omschrijving recept: Brood; Italiaans
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: V&D

Bereiding

Alles in de mengbak doen,5 min langzaam,5 min snel in stand 2.

In bollen op de tafel leggen en enkele minuten rusten.

Bollen uitrollen op de ciabatta plaat (da's een rechthoekige plaat met opstaande rand. Deze heeft op enkele plekken inkepingen,hierdoor kan er netjes recht gesneden worden) tot een dikte van +/- 2 cm.

In de rijskast op stand 5 ongeveer 10-15 minuten laten rijzen.

Bak in de oven op stand 5-5 en een temperatuur van 250 C voor 5-7 minuten per plaat.

Notities

Het "'officiele'' recept van de V&D (Vroom en Dreesman Le Marche/Panini bakkerij)

(omgerekend naar 1 kg)