Home > Recepten

Driekleurenbrood

2 lepels dragon

1 citroen

1.5 dl tomatensap

1 pak witbroodmix

60 g boter

2 lepels bloemIn plaats van dragon kan ook kervel genomen worden.
  • Omschrijving recept: Brood
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Snij de dragon heel fijn. Rasp de citroenschil boven een kom. Verwarm de tomatensap tot lauw. Doe in de ene kom 250 g broodmix, in de andere kom 150 g en in een derde kom de rest. Doe in kom 1 de boter en tomatensap en maak een deeg volgens de verpakking. Doe in kom 2 de dragon, dl water en 11/2 lepel boter en maak een deeg volgens gebruiksaanwijzing. Doe in kom 3 1 lepel boter, 1/2 dl boter en citroenrasp en maak een deeg.

Bestuif de aanrecht met bloem. Kneed het tomatendeeg nogmaals door en rol uit tot een lap van 40 x 25 cm. Kneed het dragondeeg nogmaals en rol uit tot een lap van 35 x 20 cm. Leg op het tomatendeeg. Kneed het citroendeeg even door en rol uit tot een lap van 30 x 15 cm en leg op het dragondeeg. Rol de deeglagen tegelijk vanaf de lange zijde op en druk de naad en zijkant dicht. Vet de bakplaat in, leg de deegrol met de naad omlaag erop en laat onder plasticfolie op een warme plaats nog 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200. Verwijder de folie, bestuif het deeg met bloem en bak in 30 minuten bruin. Laat op een taartrooster afkoelen.