Home > Recepten

Barbecuebrood, gevuld

150 g gezouten roomboter

citroenrasp

citroensap

4 lepels dragon

1 lepel peterselie

1 theelepel paprikapoeder

150 g gezouten roomboter

1 teen knoflook

1 sjalotje

50 g zwarte olijven

peper

1 voorgebakken ciabatta

vleestomaat

courgette

geraspte kaas

1 voorgebakken stokbrood

gerookte kipfilet

gemarineerde paprika Peloponese
  • Omschrijving recept: Brood; Barbecue
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng voor de dragonboter 150 gr gezouten roomboter met wat citroenrasp en citroensap, 4 eetlepels geknipte dragon, eetlepel geknipte peterselie en theelepel paprikapoeder.

Vermeng voor de olijfboter 150 gr gezouten roomboter met 1 teentje knoflook uit de pers, 1 heel fijngehakt sjalotje, 50 gr fijngehakte zwarte olijven en 1 theelepel versgemalen peper.

Snijd een prebake ciabatta-brood schuin tot bijna door in 1 1/2 cm brede repen, bestrijk de snijvlakken met olijfboter, vul het brood met plakjes vleestomaat en courgette en bestrooi met geraspte kaas.

Snijd een pre-bake stokbrood open, bestrijk het met dragonboter en beleg het met dungesneden gerookte kipfilet en repen gemarineerde paprika (Peleponese).

Bak de broden 15 minuten op het rooster hoog boven de kooltjes; leg er, bij kans op verbranden, aluminiumfolie onder.