Brood, Jamaïcaans |
|
7,5 g droge gist 1 l lauw water 0,5 a 1,5 g bloem 125 ml melk 4 lepels suiker 1 theelepel zout 2 lepels reuzel of boter 4 lepels suiker in 250 ml water |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 190°.Doe het water in de kom en los de gist erin op, laat staan tot het begint te borrelen. Roer in een andere kom bloem, melk, suiker en zout door elkaar en kneed de reuzel of boter erdoor. Voeg de opgeloste gist toe. Kneed het mengsel 5-6 minuten tot een stevig deeg, laat 2 uur rijzen (liefst bij 25°) tot het volume verdubbeld is. Sla het deeg plat, verdeel in tweeën en maak er 4 ballen van. Laat 20 minuten onder een doek rusten. Kneed er broden van en doe in 4 ingevette bakvormen van 23 cm lang. Laat 1-2 uur rijzen. Bak 10 minuten in de oven, laat de temp dalen tot 180° en bak nog eens 20 minuten. Haal uit de vormen en bestrijk de bovenkant met een kwastje suikerwater. Laat afkoelen op een rooster. NotitiesWordt bij de barbecue gegeten. |
Home > Recepten