Naan 5 (Indiase gerezen broodjes) |
|
25 g gist of een zakje 1 theelepel suiker 1 dl lauwwarm water 500 g bloem 1.5 theelepel zout 1 theelepel suiker 1 dl gesmolten boter 1.5 dl volle yoghurt 1 ei 1 dl lauwwarm water ghee komijnzaad |
|
BereidingMeng 25 g of een zakje gist met 1 theel. suiker en 1 dl lauwwarm water en laat 10 minuten staan.Meng 500 g bloem met 1½ theel. zout en 1 theel. suiker, maak een kuiltje en giet hierin de gist, 1 dl gesmolten boter, 1½ dl volle yoghurt, 1 ei en 1 dl lauwwarm water en kneed minstens 10 minuten. Laat minstens een uur rijzen. Verdeel het deeg in 10 stukken, kneed elk stuk even en vorm druppelvormige broodjes. Leg op een ingevette bakplaat en laat nog 15 minuten narijzen. Bestrijk met ghee en bestrooi met komijnzaad. Bak ±10 minuten op 225°. |
Home > Recepten