Nan-e barbari 1 (Perzisch brood) |
|
500 g tarwebloem 30 g gist 2.5 dl water 6 lepels olijfolie 2 theelepels zout melk sesamzaad |
|
BereidingMaak een kuiltje in 500 g tarwebloem. Brokkel er 30 g gist in en los op met 2 ½ dl lauw water, strooi er wat bloem over en laat een kwartier afgedekt staan.Voeg 6 lepels olijfolie toe, kneed even, voeg dan 2 theel. zout toe. Kneed een soepel deeg. Laat een uur rijzen. Verdeel het deeg in 2 bollen. Laat 10 minuten onder een vochtige doek liggen. Rol uit tot ovalen van 32 x 16 cm en leg zover mogelijk uiteen op een niet ingevette bakplaat. Druk er in de lengte diepe groeven in op 2 cm afstand van elkaar, het bakblik moet geraakt worden. Bestrijk met melk, bestrooi met sesamzaad en laat 10 minuten narijzen zonder te bedekken. Bak 25-30 minuten op 200°. Vers en warm eten. |
Home > Recepten