Home > Recepten

Rookworstbrood

3 dl melk

1 pak witbroodmix

2 theelepels kerrie

2 theelepels dragon

50 g boter

1 Gelderse rookworst

1/2 lepel bloem

2 lepels bloem om te bestuiven

1 lepel olie
  • Omschrijving recept: Brood
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm de melk tot lauw. Meng broodmix, kerrie en dragon, meng boter en melk erdoor. Stevig kneden tot het niet meer aan de handen plakt. Laat op een warme tochtvrije plaats onder een theedoek of plasticfolie 30 minuten rijzen.

Snij de rookworst in plakjes van ½ cm dik.

Vet de vorm in met olie. Bestuif de aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een vierkant ter grootte van het cakeblik. 'Steek' de worst rechtop erin. Rol het deeg voorzichtig op en leg in het blik. Bedek met de theedoek of plasticfolie en laat nog 15 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200°. Zeef het bloem in de vorm boven het deeg. Bak het brood ca.40 minuten. Als het te bruin wordt, afdekken met alufolie.

Haal het brood uit de oven, laat 5 minuten in de vorm, dan op een rooster storten en nog 10 minuten laten afkoelen.

Notities

Voor bij erwtensoep.

Benodigdheden

Voor een cakevorm van 1.5 liter.