Home > Recepten

Rozemarijnbrood met zeezout

4 lepels rozemarijnblaadjes

100 g gemengde olijven zonder pit

1 pak witbroodmix

25 g boter

2 lepels olijfolie

1.5 dl warm water

1 losgeklopt ei

2 lepels rozemarijnblaadjes

3 lepels grof zeezout
  • Omschrijving recept: Brood; Mediterraans
  • Bron: Margriet

Bereiding

Hak 4 lepels rozemarijn en de olijven grof.

Kneed een deeg van de broodmix, boter, olie en water en kneed op het eind de olijven en rozemarijn erdoor.

Laat onder folie 15 minuten rijzen.

Kneed het deeg nogmaals en vorm een plat rond brood.

Leg het brood op een met bakpapier bekleed broodblik, bestrijk met een losgeklopt ei en verdeel er 2 lepels rozemarijn en het zeezout over.

Laat onder folie nog 35 minuten rijzen.

Bak 25 minuten op 220 graden.