Brood, Turks |
|
500 g bloem van harde tarwe 350 g water 10 g zout 15 g gist olijfolie max 8 ml sesamzaad ei De meelsoorten die men in Turkije gebruikt zijn vaak 'verontreinigd' met kleine hoeveelheden sesam, millet -gierst- of bloemzaden en daardoor heeft het brood een typische smaak. Je kan proberen dat te imiteren door er wat gemalen zaadjes door te doen, maar beslist niet teveel. Het is meer de 'soupçon de goût' ofwel het vermoeden dat het er in zit maar je weet het eigenlijk niet zeker. |
|
BereidingAlle ingredienten moeten op 24° zijn.Zout oplossen in het water en als het goed is opgelost de gist erin oplossen en dan het vocht bij de bloem doen en goed mengen; dan wegleggen 10 minuten en daarna pas kneden (minimaal 10 minuten) Het deeg blijft erg slap, want er zit meer water in dan je gewend bent. Laten rijzen, 30 minuten en dan de deeglap op de bakplaat. Druk met een houtje het patroon er in en bestrooi de lap met (weinig) sesamzaad. Dan weer laten rijzen (1 uur) in een vochtige omgeving en voor het inovenen met verdund eistrijksel bespuiten. Afbakken bij 230 graden, in het begin liefst met stoom. |
Home > Recepten