Home > Recepten

Bruin bolletje met rosbief en avocado-appelsalade

50 g harde Hollandse geitenkaas

1 bosuitje

1 appel Cox Orange

1 rijpe avocado

2 theelepels citroensap

1 lepel yogonaise

1/2 theelepel majoraan

chilipoeder

zout

4 harde bruine broodjes

8 plakjes rosbief

3 lepels fruitjes
  • Omschrijving recept: Belegde broodjes; Salades
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de korstjes van de kaas en snij de kaas in heel kleine blokjes. Snij het bosuitje in flinterdunne ringetjes. Snij de appel in kleine stukjes.

Schil 1 helft van de avocado en snij in kleine stukjes, schep uit de andere helft het vruchtvlees en prak met citroensap fijn. Meng door de prak de yogonaise en de majoraan en breng op smaak met chilipoeder. Schep kaas, avocadoblokjes, appel en ui erdoor.

Snij de bolletjes open. Besmeer de onderste helft dun met de salade. Vouw 2 plakjes rosbief per bolletje dubbel en leg erop. Schep de rest van de salade erover en strooi de fruitjes erover.

Zet de bovenste helft van de bolletjes er schuin op.