Home > Recepten

Croissant gevuld met champignons en rozemarijnsaus

250 g fijne champignons

1 ui

1 lepel boter

1 teentje knoflook

4 takjes peterselie

6 sprietjes bieslook

zout

peper

1 lepel sesamzaad (geroosterd)

1 blikje super croissantdeeg

5 lepels droge witte wijn

1 theelepel bakpoeder

1.5 theelepel rozemarijn

125 ml crème fraîche

1 theelepel bouillonpoeder
  • Omschrijving recept: Belegde broodjes; Sausjes
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de champignons in plakjes. Snipper het ui.

Fruit het ui zachtjes 3 minuten in de boter. Pers de knoflook erboven uit.

Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee tot het vocht uit de champignons is verdampt.

Knip 3 takjes peterselie en 4 takjes bieslook erboven fijn.

Op smaak brengen met peper en zout en af laten koelen.

Strooi het sesamzaad in een plat bord.

Rol het deeg uit.

Snij 2 plakjes in 6 driehoekjes. Rol die op tot minicroissant en druk de bovenkant in de sesamzaad.

Schep op de 4 andere plakjes het champignonmengsel en rol op tot croissants. Tot gebruik in de koelkast leggen.

Verwarm in een steelpan wijn met bouillonpoeder en rozemarijn.

Roer de crème fraîche erdoor.

Op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen.

Verwarm de oven op 225°.

Leg de grote croissants op de bakplaat en bak 5 minuten, doe de minicroissants erbij en bak nog 10 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Verwarm de saus weer en verdeel de saus over 4 borden.

Leg op elk bord 1 grote en 3 kleine croissants.

Garneren met een toefje peterselie en ½ sprietje bieslook.