Home > Recepten

Crostini met vis en sesamzaad

100 g Noorse garnalen

100 g kabeljauwfilet

1 theelepel citroensap

1 bosuitje

1 eiwit

50 g verse roomkaas

zout

cayennepeper

6 sneetjes witbrood

2 theelepels sesamzaad

3 takjes dille
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 24
  • Bron: Alelrhande

Bereiding

Hak de garnalen grof en besprenkel met citroensap.

Snij de kabeljauw in blokjes.

Snipper de bosui heel fijn.

Pureer vis, eiwit en roomkaas in de keukenmachine tot een egaal mengsel. Breng op smaak met zout en cayennepeper.

Schep garnalen en bosui door de vispuree. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Snij de korsten van het brood en rol met een deegroller iets uit. Rooster licht in een broodrooster. Snij 6 mooie sneetjes van 9 x 9 cm en snij 2x diagonaal door zodat er 24 driehoekjes ontstaan.

Verwarm de oven voor op 200°.

Leg op elk brooddriehoekje 2 cth vispuree. Bestrooi met sesamzaad. Laat in 15 minuten lichtbruin en gaar bakken.

Leg op een schaal, garneer met dille en serveer meteen.