Home > Recepten

Stokbrood met knoflook- of Italiaanse kruidenboter

125 g boter voor de knoflookboter

2 lepels olijfolie voor de knoflookboter

4 teentjes knoflook voor de knoflookboter

1 lepel peterselie voor de knoflookboter

peper voor de knoflookboter

125 g boter voor de Italiaanse boter

2 lepels tomatensaus voor de Italiaanse boter

1/2 lepel basilicum voor de Italiaanse boter

1/2 lepel peterselie voor de Italiaanse boter

1 teentje knoflook voor de Italiaanse boter

1/2 lepel oregano voor de Italiaanse boter

3 lepels Parmezaan voor de Italiaanse boter

stokbrood
  • Omschrijving recept: Belegde broodjes; Boters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer voor de knoflook- of Italiaanse kruidenboter de ingredienten door elkaar.

Snijd een stokbrood in grote plakken van ± 3 cm dik. Besmeer het brood aan beide kanten met de knoflook- of Italiaanse kruidenboter.

Wikkel het stokbrood in een lang vel dubbelgevouwen aluminiumfolie en maak de sluiting aan de bovenkant goed dicht. Rooster het brood in de folie op een matig vuur gedurende ongeveer 10 minuten.

Leg het pakketje op een serveerschaal of in een mandje, vouw de folie open en serveer meteen.