Stokbroodtoast met roerei en gerookte zalm |
|
1 voorgebakken baguette (125 g) 75 g zachte boter 40 g parmezaanse kaas 6 plakjes gerookte zalm 10 eieren 125 ml slagroom zout peper 10 sprietjes bieslook 8 takjes dille |
|
BereidingSnij de baguette schuin in 12 plakjes.Roer 50 g boter en 1 lepel kaas door elkaar. Bestrijk de sneetjes dun met dik mengsel aan beide kanten. Leg op een ovenplaat. Halveer de zalm in de lengte en rol tot roosjes. Verwarm de grill in de hoogste stand. Klop de eieren los met slagroom, de rest van de kaas, zout en peper, knip de bieslook en 2 takjes dille erboven. Smelt de rest van de boter en voeg het eimengsel toe, al roerend verwarmen tot het ei is gestold maar nog wel glanst. Zet de stokbroodsneetjes 10 cm onder de grill en grill 4 minuten, keer halverwege. Schep het ei op 6 bordjes, garneer met zalmroosjes en dille. Leg de toast ernaast. |
Home > Recepten