Home > Recepten

Wijting uit Napels (stoomgerecht)

8 wijtingfilets a 100 g

sap van 1 citroen

1 lepel olijfolie

1 ui

1 teen knoflook

1 wortel

1 stengel bleekselderij

1 prei

1 kruidenbuiltje vleesbouillon

zout

peper

1 lepel tomatenpuree

1 lepel Italiaanse kruiden

2 l vleesbouillon

200 g snelkookrijst
  • Omschrijving recept: Visgerechten; RIjstgerechten; Italiaans (Napels)
  • Bron: G.J.Stuut

Bereiding

Besprenkel de filets met het citroensap.

Snipper de ui en pers het teentje knoflook.

Snijd de wortel, de bleekselderij en de prei in stukjes.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit alle groenten hierin 5 minuten.

Voeg het kruidenbuiltje, de tomatenpuree de Italiaanse kruiden en 3 dl van de vleesbouillon toe en laat dit 5 minuten sudderen (de groenten moeten beetgaar zijn).

Kook de snelkookrijst met ruim kokend water en wat zout.

Laat de rijst 8 minuten flink doorkoken.

Doe het vuur uit, giet de rijst af en laat hem met het deksel op de pan nog 15 minuten staan.

Doe de rest van de bouillon in een stoompan en breng deze aan de kook.

Leg enkele blaadjes sla op het treefje, leg de filets hierop en stoom de filets in ± 7 minuten gaar (de stoomtijd is afhankelijk van de grootte van de pan en de afstand tussen de vloeistofspiegel en de vis).

Leg de rijst in een bergje op een schaal, leg de filets aan de kant en giet de Italiaanse saus eromheen.