Home > Recepten

Salami-kruidenbrood

500 g bloem

1 theelepel zout

40 g gist

250 ml lauw water

150 g bladerdeeg

150 g salami

150 g gemalen kaas

3 theelepels peterselie

1 mespunt oregano

1 dooier



Kan ook met ham en ui.
  • Omschrijving recept: Broodmachinerecepten; Brood; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Etienne Cocquyt - alle Kwizien-recepten

Bereiding

Maak van zout, bloem, gist en water een basisdeeg.

Snij inmiddels VOOR DE PIEPJES de salami in blokjes. Maak blokjes van het bladerdeeg.

Als de piepjes zijn geweest: salami, bladerdeeg, kaas en kruiden erbij doen en flink laten doorkneden. (zonder BBM moet het nog enkele malen kneden-20 minuten rijzen).

Af (laten) bakken.

Notities

Voor de picknick!

Van Agnes van Bets uit Herk-de-Stad. Zelf heb ik er een BBM-recept van gemaakt. Ik heb het nog niet geprobeerd.