Home > Recepten

Vlierbloesemsiroop

vlierbloesem

2 citroenen

koud water

suiker
  • Omschrijving recept: Drankjes zonder alcohol
  • Bron: Daniëlle Houbrechts

Bereiding

Neem een glazen bokaal (of fles met wijde opening) met een inhoud van 2 lieter. Stop die vol met verse vlierbloemen. Snij twee citroenen in schijven en steek die ertussen. Overgiet alles met koud water en laat 24 uur staan op een warme plek.

Giet dan de boel door een neteldoek en duw goed uit.

Per liter van dit vocht neem je een halve kg suiker. Breng al roerend aan de kook en laat alles eens goed doorkoken.

Van het vuur nemen, afschuimen en zo heet mogelijk in potten doen.

Deze siroop kan je aanlengen met water of spuitwater, maar ook gebruiken voor over pannenkoeken of ijs of zo.

Notities

'Hier volgt het recept voor vlierbloemensiroop zoals ik dat kreeg van de grootste kruidenmevrouw in België.' (Magda)

Benodigdheden

glazen pot of fles met wijde opening, van 2 liter.