Winterpunch uit de magnetron (of zomerpunch) |
|
50 g lichtbruine suiker 3 citroenen 2 dl bruine rum 1 dl perziklikeur 2 theezakjes (voor winterpunch) ijsgruis (voor zomerpunch) |
|
BereidingVOORBEREIDING: Roer in een glazen litermaat de suiker om met 2 dl water en zet 3 minuten op 70 watt, elke minuut omroeren.Rasp van 2 citroenen de schil dun af, pers alle citroenen uit. Zeef het sap en doe de rasp erbij. Schenk de suikerstroop op het rasp/sapmengsel en laat afkoelen. Roer de rum en likeur erdoor. In de koelkast is dit enkele weken houdbaar. Trek van 1 liter water en 2 theezakjes sterke thee, laat 4 minuten trekken. Vul per glas ½ dl punch aan met de hete thee en garneer met een schijfje citroen. Voor zomerpunch: in een hoog glas flink ijsgruis doen en overgieten met ¾ dl punch zonder thee, meteen serveren. NotitiesMagnetronrecept. Recept voor 7 dl concentraat/14 glazen. |
Home > Recepten