Home > Recepten

Zeeuwse stroopjannever

25 g kaneelstokje

1 l oude jenever

500 g keukenstroop
  • Omschrijving recept: Drankjes met alcohol; Nederlands (Zeeland)
  • Bereidingstijd: moet 4 weken rusten
  • Bron: Libelle

Bereiding

Breek de kaneel in een steelpannetje en giet er 1 dl jenever bij. Sluit af met alufolie, zet op een warmhoudplaatje op de kleinste vlam en laat ½ uur trekken. Neem van het vuur en laat een nacht staan.

Giet de stroop in een pannetje en roer au bain marie heel vloeibaar.

Zeef het kaneelaftreksel door een vochtige doek, vang het vocht op en meng met ½ l jenever, roer bij de stroop en vermeng vlug. Sluit de pan heel goed af. Giet genoeg water uit de au-bain-marie-pan dat de pan met jenever net boven de stoom hangt. Roer de jenever af en toe om. Als alles een egale vloeistof is geworden, uit de stoom halen en afgesloten laten afkoelen.

Doe de rest van de jenever erbij en giet in met heet soda omgespoelde flessen. Bewaar koel en droog en laat minstens 4 weken rusten.