Home > Recepten

Ravioli gevuld met geitenkaas en champignons

250 g patentbloem

zout

3 eieren

2 lepels olijfolie

250 g fijne champignons

250 g Bettine Blanc

1 pakje 8-kruidenmix

peper

1 sjalotje

1 teentje knoflook

1 dl droge witte wijn

2 dl gezeefde tomaten

1/2 bekertje slagroom

1 theelepels Italiaanse kruiden

50 g parmezaanse kaas

1 lepel bloem om te bestuiven
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Kaasgerechten; Garnalengerechten; Italiaans
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom, breek de eieren in een kom en voeg 1 lepel olie toe. Werk met een vork de bloem vanaf de rand door de eieren. Kneed 5 minuten tot een soepel deeg, als het te plakkerig wordt, eventueel extra bloem erbij. Laat in de koelkast 1 uur afgedekt rusten.

Hak de champignons zo fijn mogelijk, eventueel in de keukenmachine. Verkruimel de kaas erboven en meng met de kruidenmix door de champignons. Breng op smaak met zout en peper en zet tot gebruik afgedekt weg in de koelkast.

Snipper het sjalotje. Verhit de rest van de olie en fruit het sjalotje zachtjes 2 minuten. Pers de knoflook erboven fijn. Wijn, gezeefde tomaten, slagroom en Italiaanse kruiden erbij en ca. 15 minuten laten sudderen.

Verdeel het pastadeeg in 2 stukken en haal door de pastamachine die is ingesteld op 2 mm, of rol de 2 stukken uit tot 2 mm dik. Bestrooi het aanrecht met bloem, leg de deeglappen erop.

Verspreid over de helft van elke lap telkens 2 cth champignon-kaasvulling op een afstand van ruim 1 cm. Druk de bergjes iets plat. Vouw het deeg dan dubbel en druk de tussenruimtes goed aan.

Snij met een mes in raviolikussentjes. Druk de randjes met een vork goed aan en laat 2 uur rusten tussen twee met bloem bestoven theedoeken.

Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de kussentjes in ca. 3 minuten gaar. Laat goed uitlekken.

Schep op 4 borden, wat tomatensaus erover, strooi de Parmezaanse kaas erover, serveer de rest van de saus er apart bij.