Currypasta, rode 1 |
|
8 rode chilipepers 3 thaise pepertjes 3 sjalotten 1 theelepel korianderzaad 1 stengel sereh 2 cm laos 2 korianderwortels 1 djeruk nipis = citrusvruchtje 1/2 theelepel komijnzaad 1 theelepel zout 1/2 theelepel zwarte peper 1/2 theelepel nootmuskaat 1 theelepel kapi of trassi |
|
BereidingWas de pepers, verwijder de steeltjes en hak de pepers fijn.Pel de sjalotten en hak ze fijn. Rooster het korianderzaad 2 minuten in een droge koekenpan. Was het citroengras en snijd het in dunne ringetjes. Was de galanga- en korianderwortels en hak ze fijn. Boen het citrusvruchtje onder warm water schoon, schil het dun af en hak de schil fijn (u heeft 1 theelepel fijngehakte schil nodig). Wrijf het komijnzaad in een grote vijzel fijn. Voeg om beurten alle ingredienten toe en wrijf alles grondig fijn. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe en blijf stampen tot u een stevige pasta heeft. Roer er tenslotte de garnalenpasta door. NotitiesZEER HEET!!! |
Home > Recepten