Home > Recepten

Beef Jambalaya

1 pak scampistaarten diepgevroren gepeld

600 g runderstoofvlees

50 g boter

3 lepels bloem

2 uien

1 groene spaanse peper

1 stengel bleekselderij

4 sjalotten

2 lepels peterselie

250 g champignons

1 blik gepelde tomaten

1/2 l vleesbouillon

200 g langkorrelrijst

1 mespunt cayennepeper

1 mespunt tijm

1 laurierblaadje

peper

zout
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Rundvleesgerechten; Garnalengerechten; Cajun
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de scampistaarten ontdooien en snijd het vlees in blokjes.

Pel de uien en hak ze grof.

Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.

Snijd de selderij in stukjes.

Pel de sjalotjes en hak ze fijn.

Bak het vlees aan alle kanten in de hete boter mooi bruin.

Bestrooi het met bloem en meng alles goed door elkaar.

Voeg de uien, de Spaanse peper, de selderij en de sjalotten toe en stoof ze even.

Voeg de tomaten met het sap, de champignons, de peterselie, tijm, laurier en scampistaarten toe.

Giet de bouillon erbij, kruid met peper, zout en cayennepeper en roer de rijst erdoor. De bouillon moet alle ingredienten bedekken.

Voeg zonodig nog wat bouillon toe.

Breng alles aan de kook, zet het vuur lager en laat het met het deksel op de pan zachtjes sudderen. Na 20-25 minuten moet de rijst gaar zijn.

Kruid eventueel nog bij met peper, zout en cayennepeper en dien op met een glaasje bier of een frisse witte wijn.