Home > Recepten

Dom ka kai (Thaise kip in kokosmelk met laos)

2 kg kipdelen

7 dl dunne kokosmelk

10 stukken laos

1 theelepel gekneusde witte peperkorrels

2 laurierblaadjes

10 korianderwortels

2 citroenschillen

1/2 theelepel pew makrut

2 spaanse pepers of 3 rode chilipepertjes

6 bai makrut

4 a 5 dl dikke kokosmelk

3 lepels nam pla

2 lepels lichte sojasaus

2 lepels donkere sojasaus

sap van 1 limoen

6 korianderblaadjes



Pew makrut is gedroogde en gemalen kaffirlimoenschil, te koop in de Thaise toko's. Er is maar heel weinig van nodig.

Ook bai makrut of limoenblaadjes zijn in de Thaise toko te krijgen.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Thais
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Week de laos 15 minuten.

Spoel de kip goed af onder koud water en verwijder eentuele ongerechtigheden. Doe in een soeppan van 4 liter.

Giet de dunne kokosmelk erbij en voeg laos, peperkorrels, gescheurde laurier, gekneusde korianderwortels, citroenschillen, pew makrut, bai makrut en de gekneusde hele pepers toe.

Breng op matig vuur aan de kook, schuim geregeld af en temper het vuur als de kokosmelk begint te borrelen.

Laat op laag vuur de kip in 40 minuten gaartrekken tot het zacht is en de vloeistof tot de helft is gereduceerd. Doe dan de dikke kokosmelk erbij en breng aan de kook.

Temper het vuur en doe de vissaus, sojasauzen en limoensap erbij.

Neem van het vuur en doe in een soepterrine. Bestrooi met korianderblad.

Notities

Serveer met rijst