Home > Recepten

Frijoles borrachos (dronken bonen, Mexico)

225 g gedroogde bonen

1 varkenshammetje

225 g varkensschouder aan 1 stuk

1 teentje knoflook

1 theelepel zout

1 theelepel suiker

2 lepels olie

100 g spekblokjes

100 g chorizo in schijfjes

1/2 gehakt ui

2 groene chili's

4 gehakte tomaten

4 lepels koriander

3,5 dl bier
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Varkensvleesgerechten; Mexicaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de bonen, doe ze in een grote pan en laat ze een nacht weken. Voeg dan het varkensvlees en de knoflook toe, doe een deksel op de pan en laat 3 uur sudderen.

Voeg de suiker en het zout toe en haal de mergpijp en het hammetje eruit.

Snijd het varkensvlees in blokjes en doe het terug in de pan.

Verhit de olie en bak er het spek en de chorizo knapperig in.

Voeg dan de resterende ingredienten toe, behalve het bier.

Laat 5 minuten sudderen en giet dit mengsel dan bij de bonen, samen met het bier.

Laat zonder deksel sudderen tot de bonen het vocht hebben geabsorbeerd.

Het geheel mag niet te droog zijn.