Home > Recepten

Curry van vis, groene

800 g stevige vis

1 eetlepel plantaardige olie

2 eetlepels groene currypasta

1 blik kokosmelk ( 4 dl)

1 eetlepel bruine suiker

1 stengel citroengras (sereh)

3 citroenblaadjes (daun jeruk)

2 eetlepels vissaus (nam pla)

1 struikje paksoi (of 100 g Thaise aubergines)

1 bosje verse koriander
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Fusion
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Was de vis en verdeel deze in stukjes van 4 cm.

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin kort de currypasta, giet de kokosmelk erbij en voeg de suiker toe. Draai het vuur laag en laat dit even koken.

Knip intussen het bovenste sprieterige deel van het citroengras en verwijder het harde buitenste blad; knip de rest van de stengel in 2 stukjes. Voeg het citroengras, de citroenblaadjes en de vissaus aan de kokosmelk toe en doe de stukjes vis erin. Laat ze op laag vuur gaar worden (afhankelijk van de vis 10-15 minuten).

Maak de paksoi schoon, snijd de stelen overlangs in smalle repen en laat deze de laatste 5 minuten met de vis meegaren (gebruik het blad eventueel voor een ander gerecht) of was de aubergines en voeg ze toe.

Snijd de koriander fijn en roer deze voor het serveren door de curry.

Verdeel de curry op vier verwarmde borden, zet op elk bord een rijsttimbaaltje en geef er een groente naar keuze bij.

Notities

Fusion-koken is zeer van deze tijd. Het wil zeggen koken met een combinatie van producten en kooktechnieken uit eigen land en die vanuit de hele wereld. Er is bij de groenteman en ook in de supermarkten een groot aanbod. Thaise en Indiase currypasta's, kokosmelk en allerlei verse specerijen zoals citroenblad en -gras, gemberwortel, laoswortel, rode en groene pepers.